20+ godina
sa vama
BiH

Grapox Expo: Održan Poslovni forum gračaničke dijaspore "Vaša Gračanica, Vaša poslovna destinacija"

Autor: Biznis.ba
l_350934fcc6a9f0b96e8f4ceb18f5117d

U okviru Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta "GRAPOS EXPO" u Gračanici održan je i Poslovni forum gračaničke dijaspore pod sloganom "Vaša Gračanica, Vaša poslovna destinacija".

Skup realizovan u partnerstvu sa Vladom Sjedinjenih Američkih Država putem USAID projekta "Diaspora Invest" otvorio je gradonačelnik Gračanice Nusret Helić.

- Projekat saradnje sa USAID-om je od strateškog značaja za Gračanicu i već prepoznajemo rezultate usmjerenog rada sa našom dijasporom. Gračanica je bila i ostala poželjna destinacija na biznis i razvoj - poručio je Helić.

Na skupu su učešće uzeli federalni ministar trgovine Amir Hasičević, kantonalni ministri Bećirović i Duraković, kao i brojni predstavnici privrednika na čelu sa Mirsadom Helićem iz Udruženja poslodavaca.

- Imali smo priliku saznati više o pozitivnim pričama investicija dijaspore, ali i perspektivama gračaničke dijaspore, te šta je urađeno na privlačenju i podršci dijaspori. Sutra će učesnici skupa imati priliku učestvovati na radionicama pristupa finansijama i ulaganju - poručuju iz USAID-a.

(Biznis.ba / FENA)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba