20+ godina
sa vama
BiH

Igman će u 2019. dobiti Hotel O3 vrijedan 14 miliona KM

Autor: Biznis.ba
igman_hotel
Hotel O3, kako smo ranije pisali, ustvari će biti izgrađen na mjestu hotela Feri koji će dobiti potpuno novi izgled. Hotel će dobiti nove sadržaje u odnosu na stari objekt, a podignuta mu je i kategorija na četiri zvjezdice.

Kao investitor projekta prvobitno je predstavljen Šeik Mohammed al Qasimi, vlasnik Sunnylanda, ali prema novim informacijama, pojavili su se i novi investitori.

Kako smo vidjeli na terenu, radnici kompanije Inžinjering iz Sarajeva rade kompletno renoviranje objekta, promjenu svih instalacija, rušenje dotrajalih konstrukcija i slično.

"Trenutno vršimo dogradnju dva bočna krila te završetak radova na 25-metarskom zatvorenom bazenu. Inače, početak radova pomjeren je zbog kompletiranja sve potrebne projektne dokumentacije i potrebnih dozvola. Izgradnja hotela je nastavak investiranja grupe investitora, nakon predhodno završenih uspješnih projekata u Bosni i Hercegovini", kazao nam je Amer Ćorić, šef sektora za turizam u kompaniji Dubos koja je bila zadužena za projekt menadžment na izgradnji Sunnylanda te sada i Hotela O3.

Završetak radova je planiran za drugu polovina 2019., a već početkom iduće godine počinje odabir kadra za rad u hotelu.

"Nakon otvaranja u hotelu će posao dobiti više od 50 osoba", dodaje Ćorić.

Hotel O3 će imati 65 smještajnih jedinica i više od 150 ležaja. Sadržavat će nekoliko terena za nogomet, teniske terene, košarkaške terene za kampove i akademije, staze za trčanje, wellnes sadržaje i bazen. U sklopu hotela će biti i liječnička soba te sobe za masažu.

"Hotel je koncipiran da ispuni standarde hotela sa četiri zvjezdice sa svim sadržajima potrebnim za pripreme sportskih ekipa, ali i s prostorom koji će omogućiti organizaciju seminara, konferencija... Hotel posjeduje i vrhunski opremljen SPA s 25-metarskim bazenom, fitnessom, saunama i turskim kupatilom. Pored ovih sadržaja hotel će nuditi i vrhunsku ugostiteljsku ponudu. Konačno će građani i turisti dobiti funkcionalan objekt i mogućnost korištenja ugostiteljskih usluga na lokalitetu Igmana. Nadamo se da će stavljanje u funkciju ovog hotela biti zamajac daljnjeg razvoja turističke ponude na Igmanu te da će i ostali devastirani objekti uskoro pronaći zainteresirane investitore. Uz O3, Igmanu se ponovo vraća stari sjaj", naglasio je Ćorić.

Bašta hotela O3 na Igmanu

Šeik Al Qasimi ranije je u intervjuu za Klix.ba kazao kako je uvidio da je BiH u teškoj situaciji kada je riječ o ponudama sportskih sadržaja. Stoga se odlučio nekadašnji hotel Feri preurediti i prilagoditi svim potrebama sportskih timova.

"U Ujedinjenim Arapskim Emiratima mi imamo više od 20 klubova, a zbog velikih vrućina oni se odlučuju trenirati u cijeloj Evropi, osim u BiH. I mi smo jedan tim koji ima ideje i radimo u tri smjera kada je riječ o turizmu u BiH. Prvi je porodični turizam, tim putem već idemo. Podršku na tom putu nam je dao i Fly Dubai. Također želimo sada da se fokusiramo prvenstveno na sportski turizam. To je veoma bitan aspekt. Treća vrsta turizma koju namjeravamo u budućnosti razmatrati je zdravstveni turizam", kazao nam je šeik Al Qasimi.

Novi hotel nosit će naziv O3, što je i oznaka za molekulu ozona. Podsjećamo, na Igmanu su idealni ekološki i klimatski uvjeti jer je na ovoj bh. planini najveća koncentracija ozona u Evropi i zbog toga ima epitet lječilišta.

Biznis.ba / Klix.ba
© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba