20+ godina
sa vama
BiH

KJKP RAD donio dobre vijesti: Stiže 500 novih kontejnera

Autor: Biznis.ba
Foto: KJKP RAD
Direktor KJKP RAD Sarajevo Nijaz Salamović danas je saopštio kako je ovo preduzeće dogovorilo nabavku 500 novih kontejnera.

"Kao direktor KJKP RAD Sarajevo, sa zadovoljstvom vas obavještavam da sam danas potpisao ugovor sa direktorom jedne od najuspješnijih domaćih kompanija, Alternativa d.o.o Sarajevo, gospodinom Salihom Lemešom za nabavku 500 pocinčanih kontejnera za miješani komunalni otpad, kapaciteta 1100 litara.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 426.000 KM. Isporuka kontejnera se očekuje u roku od 45 dana od dana potpisivanja ugovora.

Danas sam i obišao proizvodne pogone firme Alternativa d.o.o kako bih se uvjerio u kvalitet njihove proizvodnje i uvjerio se da će kontejneri koje ćemo dobiti ispuniti visoke standarde koje očekujemo. Ova nabavka predstavlja važan korak u unapređenju komunalne infrastrukture Kantona Sarajevo, s ciljem povećanja efikasnosti upravljanja otpadom.

Već smo identificirali lokacije na kojima će se stari kontejneri zamijeniti novim, što će omogućiti bolju uslugu za naše građane i doprinijeti čistijem urbanom okruženju.

Nabavka ovih kontejnera dio je naših stalnih napora da modernizujemo sisteme upravljanja otpadom i promovišemo ekološku održivost u Kantonu Sarajevo. Saradnja sa jednom od najuspješnijih domaćih kompanija potvrđuje našu posvećenost unapređenju javnog zdravlja i higijene u gradu", poručio je Salamović.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba