20+ godina
sa vama
BiH

Konferencija ‘Dani osiguranja u Bosni i Hercegovini’ 26. i 27. septembra u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
Fena
Konferencija „Dani osiguranja u Bosni i Hercegovini“ bit će održana 26. i 27. septembra u Sarajevu kao najveći događaj za osiguravajuću djelatnost u BiH, a među temama konferencije je i primjena vještačke inteligencije u osiguranju.

Konferenciju organizuje Udruženje društava za osiguranje u FBiH (UDO F BiH), a i ove godine se očekuju vrhunski govornici, izvrsne panel-diskusije, ali i druženje uposlenika, top menadžera, te eksperata u osiguravajućoj djelatnosti. Generalni sekretar UDO F BiH Ermin Čengić rekao je Feni da su teme konferencije vezane za nove rizike kao faktor uticaja na budućnost tržišta osiguranja, prodajne vještine za razvoj svijesti i stimuliranje najmlađih generacija da koriste usluge osiguranja, te da je nezaobilazno govoriti i o vrlo aktuelnim katastrofalnim prirodnim nepogodama odnosno izazovima klimatskih promjena, te unapređenju usluge za klijente-osiguranike.

- Učesnici konferencije su poslovni lideri u sektoru osiguranja i finansija, djelatnici osiguravajućih društava, banaka, posredničkih i brokerskih agencija, revizorskih kuća, asistencijskih servisa kao i predstavnici regulatornih institucija sektora, biznis asocijacija te akademske zajednice sa Univerziteta u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru, sa kojima Udruženje ima uspješnu saradnju. Svako ko nešto znači ili želi da bude prepoznat u sektoru osiguranja i finansija BiH je dio ove konferencije. Očekujemo oko 200 učesnika i sa ponosom ističemo kako ćemo ugostiti kolege iz cijele BiH, iz oba entiteta, kao i naše prijatelje iz udruženja osiguravatelja i društava za osiguranje iz zemalja regiona, a sa nama su i predstavnici tržišta osiguranja zemalja EU – istakao je Čengić.

Centralna panel diskusija biće posvećena aktuelnim dešavanja u osiguranju i perspektivi tog biznisa u BiH i svijetu. Čengić je naveo da je njima u industriji osiguranja jako interesantno da, između ostalog, sagledaju aspekte poštovanja prava oštećenika i rad pravosuđa u predmetima iz sektora osiguranja, čemu su posvetili drugu panel diskusiju, a značajan segment konferencije namijenjen je prezentaciji i promociji aktivnosti Centra za edukaciju i istraživanje u osiguranju (CEIOS) koji djeluje kao poseban organizacioni oblik u okviru UDO F BiH.

- Tržište osiguranja u BiH je spremno da odgovori na sve zahtjeve klijenata i zadržava svoju vitalnost. Pokazatelji upućuju na zaključak da društva za osiguranje adekvatno reaguju u ispunjavanju svoje najvažnije svrhe, a to je isplata šteta po osiguranim rizicima – rekao je Čengić za Fenu.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba