20+ godina
sa vama
Od 9. oktobra u Neumu

Konferencija Mreže drugostepenih žalbenih organa za reviziju javnih nabavki

Autor: Biznis.ba
Foto: Ilustracija
Ured za razmatranje žalbi BiH u saradnji sa SIGMA OECD organizator je Konferencije svih članova Mreže žalbenih organa u postupku javnih nabavki, koja će se održati u Neumu, u periodu od 9. do 12.oktobra u „Jadran-promet“ d.o.o Neum, Hotel „Marea & Spa“.

Na konferenciji će se čuti dosta interesantnih tema, relevantnih i referentnih za unapređenje i razvoj pravne prakse pri odlučivanju po žalbama u postupcima javnih nabavki, kao i potpunu iskoristivost pravne teorije u primjeni javnonabavnih pravila, piše NAP.

Na ovoj Konferenciji namijenjenoj članovima i osoblju koje podržava rad žalbenih organa za rješavanje žalbi u postupku javnih nabavki, učestvovat će predstavnici SIGMA OECD, Evropske banke za obnovu i razvoj, Komisija žalbenog organa Albanije, organ za rješavanje žalbi u postupku javnih nabavki Bosne i Hercegovine, Državna komisija za nadzor postupaka javnih nabavki Hrvatske, Žalbeni organ Kosova, Državna komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki Crne Gore, Državna komisija za žalbe za javne nabavke Sjeverne Makedonije, Nacionalno vijeće za rješavanje žalbi Rumunije, kao i Uprava za javne nabavke Republike Turske te drugi učesnici iz relevantnih institucija Bosne i Hercegovine i nižih nivoa vlasti.

Podsjećamo, u cilju potpunog informisanja o najnovijim aktivnostima na razvoju i unapređenju postupaka pravne zaštite u oblasti javnih nabavki, podsticanju regionalne saradnje organa pravne zaštite u postupcima javnih nabavki, Albanija, Kosovo, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Rumunija, Slovenija i Crna Gora, 28. oktobra 2022. godine u Tirani, na dobrovoljnoj osnovi, uz saglasnost svih strana potpisnica u skladu s relevantnim nacionalnim zakonodavstvom, odlučile su potpisati Sporazum o uspostavi Mreže drugostepenih žalbenih organa za reviziju javnih nabavki u Jugoistočnoj Evropi (Mreža).

Mrežom predsjedava jedan član Mreže na period od jedne godine, počevši od prve zemlje članice abecednim redom, osim ako se članice dogovore drugačije.

Slijedom postignutog dogovora, Bosna i Hercegovina, kao članica Mreže, predsjedava počevši od 04.10.2023. godine, na period od jedne godine.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba