20+ godina
sa vama
sarajevo

Kurtović s predstavnicima sindikalne organizacije Porezne uprave FBiH

Autor: Biznis.ba
Foto: Fena
Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH Samir Kurtović razgovarao je danas s predsjednikom Sindikalne organizacije Porezne uprave FBiH Suadom Lagumdžijom i sekretarom Nedžadom Haračićem o sindikalnim aktivnostima u proteklom periodu, predstojećim pregovorima za utvrđivanje osnovice za 2025. godinu, aktuelnoj situaciji u Poreznoj upravi FBiH i aktivnostima i daljim koracima na poboljšanju statusa uposlenika Porezne uprave FBiH.

Istaknuto je da Sindikalna organizacija PU FBiH zajedno sa Samostalnim sindikatom poduzima sve u cilju unapređenja položaja zaposlenih što je prepoznato od uposlenika Porezne uprave FBiH čemu u prilog ide i činjenica da je samo u proteklih mjesec dana u članstvo Sindikalne organizacije PU FBiH pristupilo preko 70 novih članova. Sindikalna organizacija PU FBiH sada ima više od 500 članova sindikata, prenosi Fena.

Konstatovano je da će se i u narednom periodu zajedničkim snagama Samostalnog sindikata i Sindikalne organizacije raditi na unapređenju i poboljšanju statusa uposlenika PU FBiH kroz izmjene Zakona o Poreznoj upravi.

Također se razgovaralo o pokretanju pregovora oko isplate jednokratne pomoći u skladu s Uredbom Vlade Federacije BiH, saopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba