20+ godina
sa vama
code hub

Mostar postaje središte za digitalne nomade

Autor: Biznis.ba
Foto: Fena
Mostar će od 9. oktobra postati središte za digitalne nomade i stručnjake iz coworking industrije. 150 sudionika i 24 istaknuta govornika okupit će se na četvrtom izdanju Cross Border Coworking Conference: Digital Nomads Edition.

Uvodni dan bit će održan u coworking prostoru Code Hub Mostar kada će sudionici imati priliku za neformalno povezivanje i prve susrete.

Glavni dio konferencije počinje u četvrtak, 10. oktobra, u Tehnološkom parku INTERA. Program započinje uvodnim pozdravima i kratkim pregledom prethodna tri izdanja CBCC konferencije.

Kroz tri dana inspirativnih radionica, prezentacija, interaktivnih sesija i neformalnih druženja sudionici će imati priliku otkriti kako regija može podržati digitalne nomade te produbiti svoje znanje o radu na daljinu, prenosi Fena.

Prvog dana konferencija započinje izlaganjem "The Value of the Region" koje se fokusira na prednosti Balkana kao destinacije za digitalne nomade. Ovo će predavanje poslužiti kao uvod u daljnje razgovore o vrijednostima regije.

Drugog dana sudionici mogu birati između nekoliko paralelnih radionica koje pokrivaju teme poput promocije usluga, ravnoteže između rada i nomadskog života, zakonodavnog okvira za digitalne nomade u BiH i Crnoj Gori, te vještina za održavanje fokusa na radu. Poslijepodne je rezervirano za prezentacije coworking prostora iz regije, uz mogućnost glasovanja za najbolji pitch. Nakon toga slijedi predstavljanje primjera najbolje prakse u coworking industriji, a dan završava obilaskom Mostara.

Treći dan predviđen je za terenski izlet po Hercegovini, uz neformalno druženje. Uključuje i stand-up sesiju gdje nomadi dijele svoja iskustva kroz humor. Konferencija završava ''BBQ & chill'' dijelom i oproštajnom zabavom, što pruža dodatne mogućnosti za umrežavanje.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba