20+ godina
sa vama
Dan Telekoma Srpske

M:tel upriličio proslavu: Kompanija s najvećim profitom u BiH

Autor: Biznis.ba
„Dugo godina smo već stub privrede Republike Srpske, zvanično najbolje sprovedena privatizacija i najbolja strana Republike Srbije. Imamo puno razloga da večeras slavimo.

U Banjaluci je svečano obilježen Dan Telekoma Srpske kojem su prisustvovale visoke zvanice političkog, poslovnog i javnog života. Ovom prilikom, rukovodstvo kompanije osvrnulo se na dostignuća iz protekle godine i najavilo nove planove za budući razvoj.

Jelena Trivan, generalna direktorka kompaije „M:tel“, podsjetila je na činjenicu da je Telekom Srpske prošle godine proglašen za kompaniju s najvećim profitom u Bosni i Hercegovini.

„Dugo godina smo već stub privrede Republike Srpske, zvanično najbolje sprovedena privatizacija i najbolja strana Republike Srbije. Imamo puno razloga da večeras slavimo. Mogu da obećam da će ova godina biti jednako dobra, a da ćemo sve što ostane uložiti u zajednicu i humanitarne projekte kao što ste od nas i naučili“ – rekla je Trivan.

Čestitke kompaniji na društvenoj odgovornosti uputila je Željka Cvijanović, članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

„Sve čestitke za sve uspjehe koje su postigli. Želimo, naravno, da se M:tel razvija, da zapošljava još više ljudi, da pokazuje još više sposobnosti. Sigurna sam da je to zajednički poduhvat nas koji treba da pravimo dobar ambijent za poslovanje ali i za ljude koji vode ovako velike kompanije“ – rekla je Cvijanović.

Direktorici i saradnicima čestitao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

„Ono što me posebno raduje je da ste izrasli u najbolju i najveću kompaniju u sferi telekomunikacija u BiH, a nalazite se u RS. M:tel je društveno odgovorna kompanija, kompanija koja ulaže u kadrove i ljude, i sve sadržaje koji su je doveli na prvu poziciju u Bosni i Hercegovini. Hoću da se javno zahvalim na kampanji koju smo pokrenuli prije godinu dana u Republici Srpskoj s ciljem zaštite djece u školama koja treba da imaju siguran internet. Preduzeli smo sve mjere da djeca imaju siguran internet, zahvaljujući M:telu. Nadam se da ćemo sarađivati kao i do sada, da ćemo raditi ono što je u interesu i za kompaniju i za Republiku Srpsku“ – rekao je Višković.

U ambijentu sportske dvorane „Centar“ prikazani su sinoć radovi artificijelne inteligencije koja je odgovarala na upit o stilskoj i tematskoj jedinstvenosti radova poznatih srpskih slikarki i slikara poput Milene Pavlović Barili, Nadežde Petrović, Paje Jovanovića, Uroša Predića i Save Šumanovića.

Artificijelna inteligencija iskorištena je potom da bi se prikazala vizuelna manifestacija govora Nikole Tesle, Milutina Milankovića, Mihajla Pupina, Ive Andrića i Petra Kočića. Kreacije (avatari) obratili su se prisutnima na proslavi prigodnim govorima o istoriji i nasljeđu, nauci i etici, međuljudskom prenošenju iskustva u različitim vremenskim periodima, vezama koje spajaju ljude posredstvom jezika.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba