20+ godina
sa vama
BiH

Nakon Pariza, promocija roza čokolade i u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
roza_cokolada
U sarajevskoj Mrvici posjetioci su sinoć s uživanjem degustirali Ruby čokoladu.

Među sladokuscima, radi se o svjetski važnom događaju – nakon mliječne, tamne i bijele, nakon osamdeset godina, kompanija Barry Callebaut na tržište je plasirala i roza čokoladu, bez umjetnih boja.

Osim boje, karakterističnog je i ukusa. Prvo što osjetite jeste autentični karakter mliječne čokolade, kremaste teksture i tipične tamne note kakaa, a zatim talas ukusa šumskog voća, s prepoznatljivim notama maline i tek malo borovnica, uz vrlo malo kiselkastog doživljaja okusa.

Karakteristična boja i ukus potiču od zrna kakaovca boje rubina i nisu posljedica dodavanja voćnih aroma niti boja.

Bilo je potrebno više od 13 godina da u kompaniji "Callebaut" potpuno istraže kako obraditi Ruby čokoladu.

Uspjeli su postići da čokolada bude živahne, vesele boje, bez umjetnih aroma i bojila i da se nametnu trendu, te konačno postoji roza čokolada, koja je zdrava.

Degustaciju u kojoj su  uživali brojni posjetitelji, organizirali su Bashka i Mrvica Cafe & Bakery.

Biznis.ba

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba