20+ godina
sa vama
BiH

Održana privredno-turistička manifestacija 'Dani drvarske drenjine'

Autor: Biznis.ba
DRVAR

Na platou Spomen kompleksa Muzej ''25.maj'' u Drvaru je u subotu svečano otvorena tradicionalna 22. privredno-turistička manifestacija ''Dani drvarske drenjine'', u organizaciji Općine Drvar.

Manifestaciju je otvorila načelnica Drvara Dušica Runić poručivši kako ova manifestacija daje priliku proizvođačima proizvoda od drenjina da prošire i poboljšaju mrežu svojim dobavljača.

- Manifestacija koja traje 22 godine govori koliko je to za nas značajno kako s aspekta privrede, tako i turizma(…) Na području ove općine ima 50 porodica,  koji žive ili nadopunjuju svoj kućni proračun od trgovine proizvoda od drenjine, koji je postao naš brend – izjavila je načelnica Runić.

Posjetiocima spomenute privredno-turističke manifestacije je u krugu spomen kompleksa predstavljeno oko 40 štandova sa širokim asortimanom proizvoda od drenjine, u prvom redu rakija drenja, zatim sok-imber, razni likeri, pekmezi i ostale prerađevine od drenjina. Uz sve to, izložene su i rukotvorine, rezbarije od drveta i drugi proizvodi iz tog kraja.

Posjetitelji pristigli iz Hrvatske, Srbije i iz svih krajeva BiH su, pored degustacije proizvoda od drenjine, imali priliku uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

(Vijesti.ba / FENA)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba