20+ godina
sa vama
sajam

Osamnaesto izdanje Dana poljoprivrede Grada Konjica

Autor: Biznis.ba
Foto: Fena
U organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i mjesne zajednica Neretvica, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica i uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a, u Buturović Polju održani su “ Dani poljoprivrede Grada Konjica ”, sajamska aktivnost koja već 18 godina okuplja poljoprivredne proizvođače s područja Konjica.

Svježe voće i povrće prerađevine, mesni i mliječni proizvodi, čajevi, med i drugi prehrambeni proizvodi našli su se na štandovima izlagača koji su i ovogodišnji sajam iskoristili da predstave najbolje proizvode, priopćeno je iz Grada Konjica.

Dani poljoprivrede Grada Konjica bili su prilika i za potpisivanje ugovora predsjednika Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusreta Avdibegović s gradonačelnikom o poticaju poljoprivredne proizvodnje Grada Konjica za 2024. godinu, prenosi Fena.

- Zajednički rad svih nas ovdje dao je izuzetne rezultate, jer danas slavimo 18. godišnjicu održavanja ove sajamske manifestacije, koja mnogo znači svim poljoprivrednim proizvođačima. Zahvaljujući podršci Grada Konjica i svih drugih nivoa mi nastavljamo prenositi tradiciju proizvodnje na naše mlade generacije i razvijamo se u pravcu brendiranja naših proizvoda. S ponosom mogu reći da je nedavno repovački sir dobio oznaku porijekla i proglašen je brendom BiH i Konjica, kada je riječ o prehrambenim proizvodima - kazao je Avdibegović.

Pomoćnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Bešćo Alibegović i pomoćnica ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Gordana Bošnjak ovom su prigodom naglasili važnost osnaživanja poljoprivrednih proizvođača kroz poticaje.

Danas su slučajnim odabirom vaučerima za kupovinu poljoprivredne opreme nagrađena tri poljoprivredna proizvođača Esad Rizvanović, Mujo Šabanović i Armin Kovačević

Oni su zahvalili Gradu Konjicu na uručenim nagradama, a nagrađeni Esad Rizvanović odrekao se nagradu u korist Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba