20+ godina
sa vama
dvodnevni forum

Otvoren "Sarajevo Unlimited 2024": Fokus na mlade poduzetnike, mogućnosti i prilike

Autor: Biznis.ba
Dvodnevni regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva "Sarajevo Unlimited" počeo je danas u glavnom gradu BiH s fokusom na inovacije i prilike za mlade poduzetnike i buduće lidere iz oblasti tehnologije.

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk istakao je na otvaranju da mu je čast i zadovoljstvo što je Vlada KS jedan od pokrovitelja foruma i dodao da je fokus Vlade na mladima, a posebno onim koji planiraju da pokrenu biznise.

Precizirao je da je Vlada u 2024. izdvojila 11,5 miliona KM za podršku maloj privredi od čega će značajan dio biti usmjeren za mlade i startup biznise.

Ministar privrede KS Zlatko Mijatović naglasio je da su ove godine uspostavili Institucionalni poslovni inkubator na Mašinskom fakultetu UNSA i da im je sljedeći cilj osnivanje akceleratora poslovnih hubova i osnaživanje poduzetničke infrastrukture u KS, prenosi Fena.

Generalni direktor BH Telecoma Amel Kovačević rekao je da su dugogodišnji sponzor "Unlimiteda" jer se taj forum uklapa u njihovu viziju da postanu vodeći digitalni integrator bh. društva.

Direktor odjela za odnose s javnošću i komunikacije Huawei BiH Zećir Kasumić naveo je da "Sarajevo Unlimited" od sličnih događaja izdvaja to što je motiviran mladim ljudima koje je pozvao da sarađuju s Huaweijem koji im stoji na raspolaganju.

Forum koji je prepoznat kao centralno mjesto okupljanja stručnjaka, poduzetnika i inovatora, otvoren je dinamičnim panelima i razgovorima o održivim tehnologijama i novim idejama koje oblikuju regionalnu ekonomiju.

U okviru ovogodišnjeg foruma bit će održano "GreenTech Sarajevo Challenge" takmičenje koje okuplja mlade lidere sa idejama usmjerenim na razvoj održivih tehnologija.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba