20+ godina
sa vama
BiH

Polaznicima programa 'Mladi lideri USK' uručeni certifikati

Autor: Biznis.ba
l_0c20465c742238f14cac286a0de13c99

Privredna komora Unsko-sanskog kantona upriličila je završni događaj dodjele diploma u okviru programa edukacije za mlade pod nazivom "Novi lideri USK". Ove godine, 27 studenata, pripravnika i mladih zaposlenika iz privatnog i javnog sektora uspješno je završilo ovaj program za mlade lidere.

Certifikate su polaznicima uručile ministrica privrede USK-a Samra Mehić i predsjednica Kantonalne privredne komore Sanela Sabljaković.

Program "Novi lideri USK" je uspješno organiziran uz podršku devet institucija i organizacija iz tog kantona. Cilj programa je pružiti mladim ljudima priliku za razvoj liderstva, sticanje novih vještina i znanja te povezivanje s ključnim akterima iz različitih sektora.

-Ovo je treći ciklus programa za mlade 'Novi lideri USK' kojeg realizujemo u saradnji s Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike, koji podržavaju ovaj program, a ove godine je prijavljeno najviše mladih dosad. Drugi dio programa za mlade kojeg ćemo raditi nakon ovog je program koji će pomoći mladima u pripremama za posao i njihovo bolje predstavljanje na tržištu rada. Tako da ćemo već naredne sedmice organizirati dvije radionice, 29. i 30. novembra, koji će također finansijski podržati Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike i Služba za zapošljavanje USK i članice Privredne komore USK – kaže Sabljaković.

Iz Privredne komore pozivaju sve mlade nezaposlene osobe, koje imaju interes da prisustvuju ovim radionicama da dođu i čuju od renomiranih stručnjaka kako da se što bolje predstave poslodavcima. Ovakvi programi su izuzetno značajni za Vladu Unsko-sanskog kantona, na što ukazuje i činjenica da je svečanosti dodjele certifikata prisustvovao i savjetnik premijera USK-a Samir Jašaragić.

-Vlada će kao i dosad raditi sve ono što je potrebno da napravi ambijent u kojem će mladi ljudi svojim znanjima, vještinama i sposobnostima uspjeti ostvariti što bolji učinak na tržištu rada. Nadam se da će se na taj način ojačati naša privreda, a mladi ostati u svojoj domovini umjesto da odlaze i razvijaju neke tuđe privrede. Tako da ćemo kroz ovakve i slične projekte nastaviti raditi sve što je u našoj moći da mlade zadržimo ovdje, ali i da neke od njih vratimo nazad u domovinu – poručio je Jašaragić.

Biznis.ba

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba