20+ godina
sa vama
BiH

Poslovne novine 36. put proglašavaju najuspješnije kompanije u Bosni i Hercegovini

Autor: Biznis.ba
l_2832533816769cc0630047ab98584f15

Tradicionalna 36. manifestacija proglašenja nauspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini i regionu, u okviru projekta  "100 najvećih u BiH", održava se danas u Sarajevu u organizaciji Poslovnih novina, a uz podršku analititčkog partnera agencije LRC i Vanjskotrgovinske komoreu BiH, kao suorganizatora.

Strateški partner projekta je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Ovogodišnji program projekta raspoređen je u dva dijela. Prvi je konferencija Green Revolution u tri odvojena panela u kojim će uvodničari, narespektabilniji  stručnjaci u zelenoj ekonomiji iz BiH, prezentirati svae iskustva.

Drugi dio programa projekta "100 najvećih u BiH" je svečano proglašenje i uručenje nagrada i priznanja najupješnijim kompanijama u BiH po različitim parametrima i mjerenjima, koje će biti održano večeras u 20 sati u Sarajevu.

Direktor Poslovnih novina Emil Kučuković u izjavi za Fenu kazao je da su Poslovne novine i ove godine na uzorku svih registrovanih kompanija, njih 38.000, uradile detaljnu analitiku i rangirali kompanije po kritereijima - mala, srednja, velika i mikro preduzeća, zatim po prihodu, dobti i izvozu.

- Koliko su ove kompanije bitne najbolje govori činjenica da njih 700 čine skoro 50 posto ukupnog  prihoda BiH i da zapošljavaju više od 150.000 uposlenih. Ukupni broj ovih 700 kompanija čini skoro 60 posto ukupnog izvoza. Vrlo je bitno naglasiti da će sve ove kompanije biti predstavljene u specijanoj publikaciji u kojoj ćemo predsaviti i 30 najuspješnijih industrijskih grana – kazao je Kučuković.

Naveo je da Poslovne novine već sedmu godinu rade i projekt, “Gradovi, općine i biznis” u kojim koji će predsataviti 140 lokalnih zajednica u BiH kroz analitičke pokazatelje.

- Ove godine obogatili smo konferenciju sa panelom Green Revolution na kojem će najuspješniji  prvirednici razgovrati kako oni provde tranziciju unutar svojih kompanija i koje su mjere poduzeli. Imaćemo panele vezne za finansiranje zelene tranzicije i e mobilnosti  – kazao je Kučuković.

Naveo je da će na manifestaciji sudjelovati više od 350 zvanica, te da je  ukupna vrijednost kompanija koje oni predstavljalaju viša od četiri milijarde KM.

Na manifestaciji će biti uručena i priznanja "Vizija 100" najuspješnijim u bankarskom sektoru.

Biznis.ba

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba