20+ godina
sa vama
lidija bradara

Predsjednica FBiH na Gračaničkim poslovnim susretima

Autor: Biznis.ba
Foto: Fena
Udruženje poslodavaca i samostalnih gospodarstvenika Gračanica, u saradnji s Gradom Gračanica, ove je godine donijela odluku da se gračanički sajam privrede održava svake druge godine te da se ove godine, umjesto sajma, održi privredni forum.

Dvodnevni forum otvorio je danas premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić, a prisustvovali su i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara te federalni ministar trgovine Amir Hasičević, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

U svom obraćanju, Bradara je čestitala gradonačelniku Nusretu Heliću, kao i Mirsadu Heliću, predsjedniku spomenute Udruge, na organizaciji ovog foruma, ali i na svemu što su zajedničkim snagama postigli u Gračanici, koja bilježi zavidne poslovne rezultate i razvoj, prenosi Fena.

Privredni forum posvećen je promociji saradnje među gračaničkim poduzetnicima, saradnji poduzetnika s lokalnom zajednicom, ali i promociji dobre prakse iz drugih lokalnih zajednica, partnerskih razvojnih agencija, te promociji mladih poduzetnika.

Teme uključuju razgovore o evropskim fondovima, energetskoj tranziciji i drugim aktualnim pitanjima.

Forum povezuje privredne komore regije, strane ambasade, razvojne agencije i druge poduzetnike, raspravljajući o temama od značaja za lokalnu zajednicu, stoji u priopćenju.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba