20+ godina
sa vama
javno preduzeće

Putevi Brčko za infrastrukturne projekte izdvojili sedam miliona KM

Autor: Biznis.ba
Foto: Putevi Brčko
Javno preduzeće Putevi Brčko u ovoj godini planira realizaciju infrastrukturnih projekata vezanih za rekonstrukciju, sanaciju i izgradnju putnih pravaca u iznosu od 7.000.000 KM.

Direktor Puteva Brčko Vlado Jevtić kazao je kako u ovoj građevinskoj sezoni imaju niz kapitalnih projekata iz oblasti niskogradnje, kako u gradskom i prigradskom području, tako i u ruralnim sredinama. Jedan od značajnijih projekata je svakako saobraćajnica na Bulevaru mira, za čiju je rekonstrukciju izdvojeno 468.000 KM, a na kojoj je potrebno još iscrtati horizontalnu signalizaciju, te bi do kraja ove sedmice biti u potpunosti završena, prenosi Radio Brčko.

- U ovom trenutku otvoreno je još nekoliko gradilišta na području Brčko distrikta, a važno je napomenuti da će se od danas pa do nedjelje obustaviti promet u industrijskom dijelu grada, tačnije na dionici od Lasera prema pravoslavnom groblju, u razdoblju od 7 do 18 sati - dodao je Jevtić.

On je rekao da će se po završetku ovih projekata, radovi nastaviti na rekonstrukciji ceste Miladije-Šatorovići, cesta Brka-Maoča-Rašljani, cesta Boće-Boderište, cesta M8 Dubrave-Porebrice, zatim cesta Prijedor-Gornja Skakava i mnogi drugi.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba