20+ godina
sa vama
završne pripreme

Sutra počinje 26. generalni bh. sajam ZEPS 2024, više od 400 izlagača iz 12 zemalja

Autor: Biznis.ba
Foto: ZEPS 2024.
U toku su završne pripreme za sutrašnje svečano otvaranje 26. generalnog bh. sajma ZEPS 2024, koji će nakon petogodišnje pauze, od 1. do 5 oktobra biti održan na lokalititetu Kamberovića polje u Zenici. Zemlja partner je Republika Turska.

Kako je u izjavi za Fenu istakao menadžer Sajma Sanel Ibrić, na 8.000 metara zatvorenog te 10.000 metara otvorenog izložbenog prostora, svoje će proizvode predstaviti više od 400 kompanija iz 12 zemalja.

- Drago nam je da se, nakon petogodišnje pauze i na 30. godišnjicu, ZEPS vraća na veliku sajamsku bh. scenu. Sigurni smo da će ovo biti do sada i najbolje organizirani sajam, o kome će se tek pričati.

ZEPS je pokazao veliki integrativni kapacitet, jer je objedinio sve političke sturkture i privredu - istaknuo jeIbrić, te zahvalio Republici Turskoj kao zemlji partneru sajma,a koja će se predstaviti sa više od 40 kompanija, prenosi Fena.

Ukupno će, dodao je, na sajmu biti prezentirano preko 1.200 brendova, a iz još dvije komore privrednika iz Turske najavljen je doalzak oko 40 poslovnih ljudi. Značajan nastup imat će i kompanije iz Libije.

Svečano otvaranje ZEPS-a planirano je sutra u 13 sati, a za posjetioce će kapije sajma biti otvorene već od 14 sati. Na svečano otvaranje sajma, između ostalih, najavljen je i dolazak premijera Federacije BiH Nermina Nikšića te ministra razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojina Mijatovića, zatim premijera Zeničko-dobojskog kantona Nezira Pivića te ministra privrede ZDK-a Samira Šibonjića, gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, dok će savjetnik ministra vanjskih poslova BiH Dino Selimović doći uime ministra Elmedina Konakovića.

Svečanosti će prisustvovati i Halil Ibrahim Ara, predsjednik Privredne komore Eskisehir, zatim Bülent Suer, predsjednik Uprave ZiraatBank BH, Šekib Avdagić, predsjednik Istanbulske privredne komore te Sadik Babür Girgin, ambasador Republike Turske u BiH.

Ovogodišnje, 26. izdanje generalnog bh. sajma ZEPS, trebalo je biti održano još 2019. godine, ali je, kao i specijalizirani 16. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal, otkazan "zbog nepovoljnih okolnosti u organizaciji". Novi vlasnik licence ovog sajma je kompanija Tapas d.o.o. Zenica, koja se bavi ugostiteljstvom.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba