20+ godina
sa vama
Sarajevo

Svečano otvorena konferencija 'Sfera 2024: Otvori u građevinarstvu'

Autor: Biznis.ba
Svečano je otvorena konferencija ''Sfera 2024: Otvori u građevinarstvu'' danas u sarajevskom Hotelu Hills, a koja će trajati dva dana. 

U uvodnom dijelu konferencije obratili su se: Leonida Hažimuratović, stručna savjetnica za energetsku efikasnost u zgradarstvu, Dragoslav Savanović, ispred Instituta za građevinarstvo IG Banja Luka.

Pored njih, obratio se i Nihad Harbaš ispred Green Economy Financing Facility (GEFF). 

Prisutnima se obratio i prof.dr. Ibrahim Plančić, profesor sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Zahvalio se kompaniji Sfera d.o.o. Mostar na organizaciji i prilici da Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici bude suorganizator događaja. 

Nedžad Memić, direktor kompanije Sfera d.o.o., svečano je otvorio konferenciju Sfera 2024, pozdravio je sve prisutne i poželio dobrodošlicu. Zahvalio se svim učesnicima, kao i sponzorima, izlagačima i govornicima, te poželio edukativan i inspirativan rad i druženje.

Nakon uvodnih obraćanja konferencija je nastavljena uz prezentacije. Ovogodišnja konferencija će ugostiti regionalne stručnjake, te govornike koji će tokom dva dana prezentovati inovacije i trendove. Pored naučnog dijela, konferencija se sastoji i od sajamskog u kojem kompanije predstavljaju novitete i inovacije. Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu, te će putem prezentacija i izložbenih štandova ukazati na novitete i sisteme koji doprinose razvoju sektora otvora.

Zlatni sponzori: TKK, Feal, Deceuninck

Srebrni sponzori: Alumil, Sika, Pilkington

Partneri, izlagači i prijatelji: Velux, Kristal, T&B Investment, Rehau, Tehnomarket, Winkhaus, Gealan, Kömmerling, hiCad, BHS informatika, Euro-roal, Reynaers Aluminium, Aluplast.

Organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. i regionalni stručni časopis za građevinarstvo i arhitekturu m-Kvadrat, a suorganizatori su: Internacionalni Burch Univerzitet Sarajevo, ift Rosenheim Hrvatska, Institut za standardizaciju BiH, Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, Vodeći svjetski sajam arhitekture i građevine: BAU 2025 u Minhenu, Asocijacija studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Sarajevo, te Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba