20+ godina
sa vama
BiH

Tegeltija razgovarao s regionalnom direktoricom Svjetske banke Van Gelder

Autor: Biznis.ba
l_3b37e964a6d794a11de19fe11b5c50a6

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija sastao se u Sarajevu s regionalnom direktoricom Svjetske banke za zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder.

Tokom sastanka na kojem je razgovarano o realizaciji dosadašnjih, te pokretanju novih aktivnosti, predsjedavajući Tegeltija zahvalio je regionalnoj direktorici Van Gelder na kontinuiranoj podršci i pomoći koju ova finansijska organizacija pruža BiH.

Tegeltija je tom prilikom upoznao regionalnu direktoricu s aktivnostima koje Vijeće ministara BiH provodi u cilju prevazilaženja izazova uzrokovanih pandemijom koronavirusa, te naglasio da je osnaživanje ekonomije i stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta za ulaganje kako stranih, tako i domaćih investicija, zajednički interes svih u BiH.

Tegeltija je istakao opredijeljenost institucija u BiH da, u skladu sa svojim nadležnostima, nastave da rade na provođenju reformskih mjera s ciljem podizanja životnog standarda građana BiH.

Zajednički je ukazano na potrebu  nastavka saradnje na daljnjem unapređenju konkurentnosti ekonomije u BiH i implementaciji strateških projekata.

Na sastanku je zaključeno da će se, kao što je to bilo u prethodnom periodu, bliska saradnja nastaviti, te da Svjetska banka ostaje glavni partner BiH u provođenju reformi, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Biznis.ba / FENA

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba