20+ godina
sa vama
BiH

Trebinje tek očekuje navalu turista

Autor: Biznis.ba

Trebinje, prema najavama turističkih radnika, u narednih mjesec i po dana tek očekuje ekspanziju turista, i za to vrijeme biće upriličeno mnoštvo zanimljivih i atraktivnih sadržaja.

I pored loših vremenskih uslova u junu i ljetnih vrelina koje su započele tek nedavno, direktorica Turističke organizacije Trebinje Mirjana Putica kaže da ove godine ipak očekuju rekordan broj gostiju i da će zadržati regionalnu lidersku poziciju.

"Ljetna turistička sezona u našem gradu tek predstoji i to potvrđuju rezervacije u drugoj polovini jula i gotovo cijelom avgustu", istakla je Putica.

Prema njenim riječima, u Trebinju je za šest mjeseci 2023. godine evidentirano 82.745 registrovanih noćenja turista, što predstavlja uvećanje od 16 odsto u odnosu na uporedni period 2022. godine, koja je okarakterisana kao historijska, jer je za prvih šest mjeseci bilo 71.320 registrovanih noćenja turista.

"Svaki mjesec 2023. godine pojedinačno bio je bolji od uporednog iz 2022. godine, a posebno se izdvajaju januar, mart, april i maj, što jasno ukazuje da je predsezona bila izuzetno dobra i da Trebinje postaje destinacija koja nema isključivo sezonski karakter već turistička sezona traje minimalno devet mjeseci tokom godine", navela je Putica.

Ona dodaje da su, kao i prethodnih godina, Trebinje grupno i individualno posjećivali turisti iz svih dijelova svijeta, njih 9.345 registrovanih iz 53 zemlje, među kojim prednjače turisti iz Srbije, Crne Gore, Francuske, Njemačke, Turske i Rusije, prenose nezavisne.

(Biznis.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba