20+ godina
sa vama
BiH

U ponedjeljak u Mostaru regionalni dijalog 'Hrana za sve'

Autor: Biznis.ba

Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini organizira događaj "Hrana za sve". Riječ je o regionalnim dijalozima o ostvarivanju prava na topli obrok u Bosni i Hercegovini koji će za mostarsku regiju biti održan u ponedjeljak, 11. rujna, u prostorijama Narodne kuhinje Crvenog križa Grada Mostara koje se nalaze u USRC "Mithad Hujdur - Hujka", Sjeverni logor u razdoblju od 11 do 13 sati.

Okončati glad, postići sigurnost u opskrbi hranom, unaprijediti kvalitetu ishrane i promovirati održivu poljoprivredu jedan je od osnovnih ciljeva održivog razvoja.

"Pravo na hranu je zakonska obveza zasnovana na međunarodnom pravu, koja u Bosni i Hercegovini još uvijek nije univerzalno prepoznata", naveli su iz UNDP-a.

UNDP u Bosni i Hercegovini, nakon kreiranja analitičke podloge za razumijevanje ovog problema i dostupne infrastrukture za borbu protiv gladi u zemlji i identificiranja zabrinjavajućih nalaza i trendova u ovom smislu, kroz seriju regionalnih dijaloga želi provesti konsultacije širom zemlje s ključnim akterima u sustavu socijalne zaštite i izvan njega, a koji mogu doprinijeti ostvarivanju zajedničkog cilja, odnosno svakoj osobi u BiH omogućiti da na pravedan, dostojanstven i nutritivno zadovoljavajući način ostvari svoje pravo na topli obrok.

Nalazi i preporuke proizašli iz ovih događaja poslužit će kao osnova za otvaranje dijaloga s donositeljima odluka u smislu kreiranja unaprijeđenog pravnog i financijskog okvira za borbu protiv prehrambenog siromaštva u Bosni i Hercegovini i ostvarivanje prava na hranu u svim dijelovima zemlje.

Svi zainteresirani svoje sudjelovanje trebaju registrirati putem linka.

Biznis.ba

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba