20+ godina
sa vama
BiH

U Srebrenici se gradi farma pilića vrijedna dva miliona KM, bit će zaposleno 10 radnika

Autor: Biznis.ba
srebrenica

Gradilište buduće farme, čiji će kapacitet biti oko 100.000 pilića, posjetio je Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, koji je dao podršku investitoru Aliću. Ovaj Srebreničanin godinama živi u Švicarskoj, a u ovoj zemlji posjeduje i vlastitu firmu koja uspješno posluje.

"Ako bude sve teklo po planu i ako budem imao podršku nadležnih institucija, planiram da projekat bude završen naredne godine. Imam dogovorenu i kompaniju koja će otkupljivati piliće. Prema mojim procjenama, na ovoj farmi će biti zaposleno 10 radnika", ispričao je Alić.

Potpredsjednik Salkić je naglasio da je za povratnike i povratničke zajednice važna obnova infrastrukture i socijalna pomoć koja im se pruža, ali da će radna mjesta odrediti mjesto življenja ovih ljudi.

"Investitoru Aliću čestitam na odluci da investira u svoj rodni kraj i zaposli svoje komšije. One koji mogu i trebaju pomoći realizaciju ovog projekta pozivam da pomognu, jer od uspjeha ove i drugih investicija zavisit će opstanak na ovim prostorima. Ovakva investicija je veliko ohrabrenje i najbolji primjer da naši građani, koji žive u inostranstvu, žele investirati u domovinu. Istovremeno, ovo je poziv i privrednicima u Bosni i Hercegovini da investiraju u ovaj dio naše zemlje, te na taj način podrže povratničku populaciju. Od nadležnih institucija očekujemo da u narednom periodu još snažnije podrže privredne aktivnosti, te izdvoje više sredstava za zapošljavanje, jer radna mjesta su glavni preduslov za opstanak ljudi u ovim krajevima", kazao je tokom posjete potpredsjednik Salkić.

Biznis.ba
© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba