20+ godina
sa vama
BiH

U Trebinju otvorena Regionalna konferencija o turizmu 'Check in'

Autor: Biznis.ba

U Trebinju je danas otvorena prva regionalna konferencija o turizmu "Check in", koja će tokom dva dana trajanja okupiti više od 300 učesnika iz različitih segmenata turizma.

Cilj konferencije je promocija domaćih destinacija i povezivanje sa regijom, s ambicijom na oblikovanje budućnosti turizma u regiji i unapređenja načina komunikacije u toj industriji. Na skupu će biti riječi o standardima i trendovim u oblasti turizma, kao i o pozicioniranju lokacije na turističkoj mapi regiona.

Konferenciju je otvorio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, koji je istakao da je cilj skupa dodatno umrežavanje turizma u regionu. On je izrazio zadovoljstvo što su na konferenciji prisutni predstavnici ovog sektora iz zemalja okruženja.

Šulić će biti i panelista uvodnog panela na kojem će se analizirati pokazatelji uspješnosti na najvišem nivou.

Na konferenciji o turizmu u Trebinju učestvovat će predstavnici najvećih domaćih turističkih centara poput Olimpijskog centra "Jahorina" i Banje Vrućice, organizatori najposjećenijih festivala i manifestacija, profesionalci iz turističkih organizacija, domaćih i stranih agencija, resornih institucija, kao i pružaoci usluga u turizmu, hotelijeri, ugostitelji i drugi lideri iz industrije turizma.

Organizatori su najavili da publiku na deset panela i predavanja očekuje dinamična razmjena iskustava, analiza zakonodavstva i podsticaja za poboljšanje komunikacije unutar te vitalne industrije.

Konferencija će okupiti i iskusne stručnjake i profesionalce, influensere i ključne donosioce odluka u toj oblasti, naveli su organizatori i istakli da biti u korak sa trendovima i najaktuelnijim dešavanjima iz svijeta turizma znači koristiti moderne tehnologije, prije svega društvene mreže i influensere čiji uticaj na turizam destinacije igra sve važniju ulogu.

Koorganizator konferencije je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, dok je organizator marketinška agencije MANIA.

"'Ček in' regionalna konferencija o turizmu ima ambiciju da oblikuje budućnost turizma u regiji i unaprijedi način komunikacije u ovoj industriji. Trebinje, naš predivan domaćin, nudi više od sunčanih dana i čuvenih platana, a jedan od ciljeva konferencije je upravo promocija domaćih destinacija i povezivanje sa regijom", navode iz agencije MANIA.

Važnost konferencije prepoznali su i partneri sa čijom podrškom se realizuje, a to su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao generalni pokrovitelj konferencije, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i grad Trebinje, prenosi Srna.

(Biznis.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba