20+ godina
sa vama
izrazili nezadovoljstvo

Udruženje poslodavaca KS pozvalo Vladu da intenzivira rad poslovnog ambijenta

Autor: Biznis.ba
Foto: Fena
Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo održalo je sjednicu Upravnog odbora na kojoj je, između ostalog, razmatrana realizacija zaključaka sa ranije održanih sastanaka i dogovora postignutih sa Vladom i institucijama vlasti KS.

Članovi Upravnog odbora su iskazali nezadovoljstvo ostvarenim napretkom u realizaciji ključnih inicijativa i zaključaka sa zajedničkih sastanaka, a koje je Udruženje iniciralo.

- Ističemo da radne grupe formirane s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta u Kantonu Sarajevo nažalost nisu polučile rezultate, a posebno je to vidljivo u oblastima rada i zapošljavanja, komunalne privrede, parafiskalnih nameta, obrazovanja odnosno nedonošenje Zakona o dualnom obrazovanju. Posebno naglašavamo da smo imali niz inicijativa i projekata ali na kojim nije došlo do konkretnih aktivnosti ni koordinacije - navode iz Udruženja poslodavaca.

Izrazili su nezadovoljstvo zbog nedostatka napretka i realizacije dogovorenih ciljeva, te pozvali Vladu KS da intenzivira rad na projektima od ključnog značaja za poslodavce i ekonomiju našeg kantona, prenosi Fena.

Nakon završenih lokalnih izbora, godišnjih odmora i drugih okolnosti koje su možda usporile napredak, Udruženje još jednom poziva Vladu KS da skupa iskoristimo vrijeme do kraja godine i određene planirane a nerealizirane aktivnosti stavimo u fokus zajedničkih aktivnosti i konkretizujemo do kraja godine.

- Također se poziva Vlada KS da se organizuje tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o ključnim prioritetima za poboljšanje poslovnog ambijenta i rasterećenje privrede te da se urgentno počne sa rješavanjem nagomilanih problema sa kojima se poslodavci u Kantonu Sarajevo susreću - saopćeno je iz Udruženja poslodavaca.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba