20+ godina
sa vama
nabavka

UIO BiH u naredne tri godine izdvojit će 8,8 mil KM za štampu akciznih markica

Autor: Biznis.ba
Foto: Arhiv
Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) raspisala je aukciju za nabavku usluga štampanja i isporuke akciznih markica za obilježavanje različitih proizvoda, uključujući duhanske prerađevine, alkoholna pića, voćnu prirodnu rakiju, vino i kafu.

Za ovu nabavku, UIO BiH će izdvojiti ukupno 7.500.000 KM bez PDV-a, odnosno 8.775.000 KM sa PDV-om.

U tedneru se navodi da je to na godišnjem nivou 2,5 mil KM bez PDV-a.

Predmet aukcije obuhvata štampanje i isporuku akciznih markica koje će se koristiti za označavanje proizvoda u prometu i uvozu na području Bosne i Hercegovine.

Specifikacije za akcizne markice uključuju detaljne zahtjeve za dimenzije, boje i sigurnosne elemente zaštite.

Markice za duhanske prerađevine će biti štampane u plavoj i crvenoj boji, dok će markice za alkoholna pića biti u smeđoj, žutoj, ljubičastoj, roza, narandžastoj i zelenoj boji, zavisno od vrste proizvoda i zemlje porijekla, prenosi EKapija. Markice za kafu će biti u crnoj boji.

Ova nabavka uključuje okvirni sporazum na tri godine i sukcesivnu isporuku, sa mogućnošću prilagodbe na osnovu potreba tržišta i raspoloživih sredstava.

Što se tiče količina predviđena je štamapa markica za duhan 25 miliona godišnje, za alkoholna pića, voćne rakije i vina 28 miliona godišnje i za kafu 55 miliona markica godišnje.

Isporuka akciznih markica će se vršiti sukcesivno po zahtjevu ugovornog organa u roku od 6 radnih dana računajući od dana prijema faksom dostavljene narudžbenice, bez obzira na količinu narudžbe.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba