20+ godina
sa vama
Sastanak sa predstavnicima mla

Uk najavio povećanje sredstava za subvencije stanova u sljedećoj godini

Autor: Biznis.ba
Uk najavio povećanje sredstava za subvencije stanova u sljedećoj godini / Facebook - Nihad Uk
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk danas se susreo s predstavnicima mladih Kantona Sarajevo koji su ove godine ostvarili pravo na subvenciju za rješavanje stambenog pitanja.

"Nezadovoljni su dodjeljenim iznosom od 4.800 KM, traže i očekuju više. Kao mlad čovjek apsolutno razumijem njihov bunt i vidim ga kao ključ stvaranja aktivnijeg i angažiranijeg društva", poručio je Uk nakon sastanka.

Kazao je kako je današnji sastanak veliki pomak u percepciji uloge Vlada Kantona Sarajevo i predstavlja poticaj za daljnje unapređenje politika koje direktno utiču na mlade generacije.

"Od Vlada koje nisu davale ništa, ništa se nije ni tražilo. Dugogodišnja apatija umrtvila je društvo i dovela da se na politiku gleda kao na nešto što je svrha samo sebi. Inicijativa mladih i razgovor s njima, pokazale su mi danas da je došlo vrijeme promjena nabolje", kazao je Uk i dodao da je Vlada KS svjesna izazova s kojima se mladi suočavaju prilikom sticanja vlastitog stambenog prostora i da subvencija koju su dobili ove godine nije dostatna na okrutnom tržištu nekretnina.

"S predanošću smo prionuli na rad kako bi pronašli održiva rješenja a sastanci i razgovori poput ovog, dodatni su poticaj da u godinama koje dolaze subvencije za stanove mladima postanu još dostupnije i pravednije. Već budžetom za 2024. smo planirali iznos za subvenciju najma stambenih jedinica za mlade te za poticajnu stanogradnju novih stambenih objekata", kazao je premijer KS i najavio povećanje sredstava za subvenciju.

"S ponosom najavljujem da će Vlada povećati sredstva za subvencije stanova u sljedećoj godini. Nastojat ćemo pronaći inovativna rješenja koja će omogućiti većem broju mladih aplikanata da ostvare svoje snove o vlastitom domu. Informacije koje sam danas dobio od velike su važnosti i uzećemo ih u obzir pri oblikovanju politika i budućih mjera kako bismo osigurali širu korist i zadovoljstvo mladih građana.

Vjerujemo da samo zajedničkim naporima možemo stvoriti okruženje u kojem će mladi imati bolje perspektive za ostvarenje svojih ciljeva. Radujem se budućoj saradnji i konstruktivnom dijalogu kako bismo zajedno oblikovali bolju budućnost za sve nas", rekao je Uk.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba