20+ godina
sa vama
BiH

Usvojeni izvještaji Vijeća ministara iz nadležnosti komisije za vanjsku trgovinu i carine

Autor: Biznis.ba
psbih fena

Komisija za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojila je zaključak kojim zadužuje Upravu za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH da utvrdi tačan broj automobila koji su oslobođeni od plaćanja uvoznih dažbina u 2021, 2022. i tekućoj godini, te da dostavi informaciju o eventualnim zloupotrebama ovog prava u navedenom periodu.

Komisija je danas podržala i poslaničku inicijativu Saše Magazinovića kojom se zadužuje Vijeće ministara da, u saradnji sa Upravnim odborom UIO BiH, razmotri donošenje izmjene Odluke o uslovima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina kojom bi se povećao iznos u okviru kojeg osobe sa invaliditetom mogu uvesti automobil uz oslobađanje od plaćanja uvoznih dažbina.

Komisija je danas usvojila izvještaj o radu Vijeća ministara za 2021. godinu, u dijelu nadležnosti ove komisije.

Usvojen je izvještaj koji se odnosi na Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Kancelarije za veterinarstvo BiH, Upravu BiH za zaštitu zdravlja bilja, Kancelarije za harmonizaciju i koordinaciju sistema plaćanja u poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH i Agencije za bezbjednost hrane BiH.

"Komisija je usvojila i godišnji izvještaj iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja za BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara", saopšteno je iz Parlamenta BiH.

(Biznis.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba