20+ godina
sa vama
BiH

Vlada BPK Goražde sufinansira projekte Grada Goražde

Autor: Biznis.ba
bpk gorazde

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde nastavlja sufinansirati projekte Grada Goražde.

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Edin Ćulov i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović potpisali su ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje projekta sanacije putnog pravca Hubjeri i rješenje oborinskih voda u ulici Agana Imamovića,

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 130.000 KM osigurana su u skladu s Programom utroška sredstava sa ekonomskog koda Vlade BPK Goražde-Tekući transferi drugim nivoima vlasti, a prema riječima premijera Ćulova, radi se o projektu čija realizacija je od velikog značaja za stanovništvo koje gravitira na ovom području.

- S obzirom da je opredjeljenje Vlade BPK Goražde, poboljšanje uslova za život građana na ovim prostorima, u tom cilju izdvojena su značajna finansijska sredstva za njegovu implementaciju. Podržali smo ovaj projekt jer dionica puta prema Hubjerima trenutno je u jako lošem stanju na što su konstantno ukazivali naši sugrađani koji imaju stalnu potrebu korištenja ove dionice. Također, rješavanje problema odvodnje oborinskih voda u ulici Agana Imamovića je veoma značajno - kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Projekte će u određenom roku implementirati Gradska uprava Goražde.

- Ovo je još jedna potvrda veoma uspješne saradnje Vlade BPK Goražde i Gradske uprave Grada Goražde po pitanju realizacije infrastrukturnih projekata. Nadam se da će ona biti nastavljena i u budućnosti, a kako bi se što više projekata realizovalo na području našeg grada i kantona, a očekujemo veću prodršku i sa viših nivoa vlasti - kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

(Biznis.ba / FENA)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba