20+ godina
sa vama
BiH

Vlada ZDK podržala 17. međunarodni sajam privrede Tešanj-BiH 2023

Autor: Biznis.ba
222555

Vlada Zeničko-dobojskog kantona podržala je organizaciju 17. međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2023, koji će biti održan od 27. do 30. septembra na lokalitetu "Kamelia" u Matuzićima kod Tešnja.

Ministar za privredu ZDK Samir Šibonjić i Saća Prnjavorac, predsjednica UO Udruženja privrednika "Biznis-centar" Jelah-Tešanj koje organizuje sajma, potpisali su u kabinetu kantonalne premijerke Amre Mehmedić ugovor o finansiranju troškova zajedničkog nastupa kompanija iz ZDK-a sredstvima u iznosu 32.625 KM.

- Vlada se opredijelila da podrži sajam jer je ovo dobra prilika za predstavljanje domaće privrede, sklapanje novih ugovora i partnerstava, ali i prezentaciju potencijala i komparativnih prednosti našeg kantona - rekla je Mehmedić.

Šibonjić je rekao da će se na zajedničkom štandu predstaviti najmanje 10 kompanija iz tog kantona koje su izabrane putem javnog poziva, te da će Vlada izdvojiti dodatnih 50.000 KM na ime podrške razvoju ovog jedinog međunarodnog sajma u ZDK-u, tako da će ukupan iznos podrške Vlade ovogodišnjem sajmu iznositi 82.625 KM.

Prnjavorac je zahvalila Vladi i resornom ministarstvu na značajnoj podršci, rekavši da će ovogodišnji sajam zasigurno biti najveći do sada.

Na sajmu će se predstaviti više od 500 izlagača iz 15 država svijeta, a zemlja partner je Republika Mađarska. Centralna tema sajma je "Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost", saopćeno je iz Press službe ZDK.

(Biznis.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba