20+ godina
sa vama
uoči izbora

Kamala Harris obećala smanjenje troškova i poreza

Autor: Biznis.ba
Foto: Ilustracija
Demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Harris najavila je smanjenje poreza za većinu Amerikanaca, saveznu zabranu „podizanja cijena“ namirnica i pristupačnijeg stanovanja dok je iznosila svoju ekonomsku politiku za Bijelu kuću.

U svom prvom velikom govoru u kampanji posvećenom ekonomiji, Harris je obećala nove poreske olakšice za decu do 6.000 dolara za porodice sa bebama, smanjenje poreza za porodice sa decom i niže troškove lijekova na recept, prenosi SEEbiz.

Aktuelna potpredsjednica SAD je takođe pozvala na izgradnju tri miliona novih stambenih jedinica za vrijeme svog eventualnog predsjedničkog mandata, kao i poreske olakšice za građevinske investitore.

Harris je u petak rekla pristalicama na mitingu u Severnoj Carolini, državi u kojoj se nada da će pobijediti na američkim predsjedničkim izborima 5. novembra, da je američka ekonomija jaka, ali da su cijene i dalje previsoke.

Obećala je okupljenima da će se kao predsjednica SAD fokusirati na srednju klasu.

Njen program bi mogao da se suoči sa otporom i korporacija i Kongresa, koji je ranije odbacio slične prijedloge predsjednika Joe Bidena.

Harris je rekla da će otkriti više detalja o svojim ekonomskim planovima u narednim nedeljama, jer želi da ukaže na razlike koje on ima u odnosu na protivkandidata Donalda Trumpa.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba