problemi s motorom

Ford povlači više od 90.000 vozila

Autor: Biznis.ba
Ford povlači više od 90.000 vozila
Ford Motor Company / Ilustracija

Ford povlači 90.736 vozila jer postoji opasnost od kvara ventila motora tijekom vožnje, objavila je američka Nacionalna uprava za sigurnost cestovnog prometa (NHTSA).

Opoziv se odnosi na određena vozila, a to su Bronco, F-150, Edge, Explorer, Lincoln Nautilus i Lincoln Aviator, prenosi Reuters.

Vozila su iz razdoblja od 2021. do 2022. godine i imaju Nano EcoBoost motore od 2,7 litara ili tri litre, priopćila je NHTSA.

Kako bi se riješio problem, trgovci će izvršiti testiranje motora. Ako utvrde neke nepravilnosti besplatno će zamijeniti motore.

Ford je prošli mjesec s tržišta povukao oko 85.000 SUV-ova Explorer opremljenih paketom Police Interceptor Utility zbog zabrinutosti od požara motora. Taj opoziv odnosio se na SUV-ove iz modelnih godina 2020.-2022. koji imaju 3,3 litarske hibridne i plinske motore.

Iz NHTSA su poručili da se u slučaju kvara motora, motorno ulje i gorivo mogu ispustiti u odjeljak motora i nakupiti u blizini izvora paljenja poput vrućih dijelova motora ili ispušnih plinova, što može dovesti do požara u odjeljku motora.

Početkom godine iz firme su najavili da će u 2025. postepeno prestati proizvoditi popularni model Ford Focus, zbog čega će otpustiti i 3.500 zaposlenika svoje fabrike u njemačkom gradu Saarlouis.