u kini

Honda mijenja nazive svojih električnih automobila

Autor: Biznis.ba
Honda mijenja nazive svojih električnih automobila
Foto: X

Honda će promijeniti nazive svojih električnih automobila u Kini jer tamošnji kupci smatraju da je oznaka sa prefiksom e:N preteška za izgovor.

Japanski brend je već predstavio novi sistem imenovanja na sajmu automobila u Pekingu, počev od velikog SUV-a Ye P7 koji će biti u prodaji u Kini kasnije ove godine.

Kako navode britanski mediji, Honda UK uvozi svoj jedini EV, mali SUV e:Ny1, iz Kine, odakle potiče e:N konvencija o imenovanju, ali naziv u Kini će biti promenjen kada automobil bude obnovljen, otkriva izvor blizak Hondi.

„Kupci u Kini to jednostavno ne mogu da izgovore“, rekao je izvor za britanski Autocar.

Ažuriranje planirano za sljedeću godinu takođe uključuje neke od karakteristika dizajna P7, poput osvjetljene Hondine značke, rekao je izvor.

U Kini, Honda koristi naziv e:NS1 ili e:NP1 za svoj mali električni SUV, u zavisnosti od toga da li je automobil napravljen u zajedničkom preduzeću sa Dongfengom ili sa GAC-om, dok u Evropi koristi e:Ny1, prenosi Autoblog rs.

Prema novoj shemi imenovanja, Honda je u Kini zadržala slova P i S u zavisnosti od toga koje zajedničko preduzeće proizvodi automobil, što znači da bi u Evropi mogla da preimenuje automobil u Y1.

Novi P7/S7 je prvi od Hondinih novih automobila Ye Series, baziran na novorazvijenoj EV platformi. Honda je saopštila da će lansirati ukupno 10 novih električnih vozila u Kini do 2027.