južnokorejski proizvođač

Hyundai planira da udvostruči investicije u električna vozila

Autor: Biznis.ba
Hyundai planira da udvostruči investicije u električna vozila
Foto: Unsplash

Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai će udvostručiti svoje investicije u električne automobile uprkos trenutno slabijoj prodaji EV na globalnom nivou.

hyund"Dok drugi proizvođači povlače svoju strategiju elektrifikacije, mi smo i dalje fokusirani na svoje proizvode koji su se izuzetno dobro pokazali na tržištu", rekao je izvršni direktor Hyundai America, Rendy Parker.

Kako prenosi portal Verge, kompanija je u martu 2024. prodala 14.798 električnih automobila, što je za 53 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Druge kompanije su zabeležile pad prodaje, što ih je podstaklo da odlažu fabričke planove ili povuku investicije, prenosi Autoblog rs.

Globalno, Hyundai je prodao 153.519 električnih vozila u prvom kvartalu 2024. godine, uključujući hibride, plug-in hibride, električna vozila na baterije i električna vozila sa gorivnim ćelijama, što je 4,8 posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Njen globalni operativni profit u prvom kvartalu pao je za 2,3 posto u odnosu na prethodnu godinu.

"Nisam u poziciji da govorim o bilansu stanja na globalnom nivou, ali dozvolite mi samo da kažem da nam je dobro u Sjedinjenim Američkim Državama", prokomentarisao je Parker.