velika potražnja

Jeep Avenger postao prodajni hit

Autor: Biznis.ba
Jeep Avenger postao prodajni hit
Foto: X

Prema informacijama iz Jeepa, njihov manji SUV model Avenger se u Evropi već pokazao kao prodajni hit ove kompanije.

Tačnije, Avenger je premašio 100.000 porudžbina do sredine 2024. godine.

Jeep je prodao preko 60.000 jedinica Avengera u jednoj godini, dok se godišnja prodaja nešto većeg i mnogo starijeg Jeepa Renegade na Starom kontinentu kretala između 49.287 i 78.842 jedinica u zavisnosti od godine.

Avenger je lansiran krajem 2022. godine, kao prvi Jeepov potpuno električni model, baziran na Stellantisovim osnovama. Verzija sa SUS pogonom sa 1,2 litarskim trocilindričnim turbo motorom je prvobitno lansirana u ograničenim količinama za odabrana evropska tržišta, pre nego što je postala široko dostupna kasnije 2023., prenosi Autoblog rs.

Blaga hibridna verzija (e-Hybrid) sa sistemom od 48 volti i istim 1,2 litarskim turbo motorom je dodata asortimanu krajem 2023. godine.

Konačno, vodeći Jeep Avenger 4xe biće dostupan za naručivanje od četvrtog kvartala 2024. Ovaj model će koristiti snažniju blagu hibridnu postavku sa dva električna motora, uz pogon na sva četiri točka.

Jeep nije otkrio brojke o prodaji Avengera po opcijama pogona. Međutim, može se zaključiti da su verzije sa SUS motorom vjerovatno popularne, s obzirom na odluku brenda da proširi njihovu dostupnost na više tržišta.