Auto

Još uvijek se proizvodi najatraktivniji Audi

Autor: Biznis.ba
Još uvijek se proizvodi najatraktivniji Audi
Foto: Audi

Audi je suprotno najavama zadržao R8 u proizvodnji. Superatraktivni supersportaš na tržištu je opstao čak i dulje od planiranog, a zahvaljujući beskompromisnim performansama, stekao je ogroman krug poklonika.

Audi je još 2019. godine najavio umirovljenje modela R8, i to za kraj 2023. godine, prenosi Index.hr.

Nakon nebrojenih specijalnih serija, R8 je konačno umirovljen, a onda je uslijedilo iznenađenje. Glasnogovornica Audija za modele R8 i TT, Liza Kellner otkrila je kako proizvodnja u pogonima Böllinger Höfe još nije gotova.

“Istina je, posljednji Audi R8 će napustiti proizvodnu traku krajem prvog kvartala 2024.“, rekla je Kellner za Motor1. Ovo označava kraj proizvodnje kultnog sportskog automobila koji se proizvodi od 2006. godine.

Potpuno električni Audi e-tron GT nastavit će se proizvoditi u Böllinger Höfe. “Kao dio naše strategije, koja ima jasan cilj elektrifikacije cjelokupnog portfelja proizvoda, odlučili smo povući R8 iz programa na kraju prvog kvartala 2024”, poručila je Audijeva glasnogovornica i pritom pojasnila zašto je R8 još uvijek u proizvodnji.

“Izjava da će se R8 ukinuti krajem 2023. potječe iz 2019.”, dodao je Kellner. "S ove točke gledišta, nije iznenađujuće da se stvarni datum završetka promijenio za nekoliko sedmica", objasnila je.

Podsjetimo, zadnja serija je bila GT sa stražnjim pogonom i 5.2 V10 motorom u nakladi od 333 primjeraka. Prije dva mjeseca na japansko tržište stigla je posebna serija od osam primjeraka, i to pod imenom Final Edition. Očito ni to nije kraj.