Redizajn

Mazda2 Hybrid krenula u masovnu proizvodnju

Autor: Biznis.ba
Mazda2 Hybrid krenula u masovnu proizvodnju
Foto: Mazda

Danas u Onnaingu u Francuskoj počinje prva proizvodnja Mazdinog redizajniranog, kompaktnog, hibridnog vozila za evropsko tržište.

Mazda2 Hybrid donosi potpuno hibridnu tehnologiju koja se sama puni u Mazdin asortiman, a sada sadrži prepoznatljive Mazdine elemente dizajna zahvaljujući Mazdinom Evropskom dizajnerskom studiju.

Mazda2 Hybrid iz 2024. dobila je novo lice, s dizajnom branika i rešetke vjernim Mazdi, zajedno s osvježenim stražnjim dijelom vozila, piše Tportal.

Vrhunski hibridni pogonski sklop glatko se prebacuje između električnog načina rada, rada s unutarnjim izgaranjem i kombiniranog načina rada, pružajući ugodno i ekonomično iskustvo vožnje kombinirajući trocilindrični benzinski motor s 1490 cm³, 92 KS (68 kW) i s električnim motorom od 59 kW (80 KS), za ukupnu snagu sustava od 116 KS (85 kW).

Mazda je navela i detalje, pa je tako potrošnja goriva (kombinirana) 4,2-3,8 l/100 km, a emisije CO2 (kombinirano): 97-87 g/km (sve prema WLTP).

Kao dio Mazdine strategije multi-rješenja, Mazda2 hybrid podržava elektrifikaciju Mazdine palete modela, tako da će do 2030. godine biti ponuđena cijela paleta električnih vozila za najvažnije segmente europskog tržišta.

Inače, Mazda2 Hybrid je rezultat dugogodišnje suradnje između Mazda Motor Corporation i Toyota Motor Corporation. Od 2015. kompanije zajednički razvijaju tehnologije za električna vozila, povezane automobile i napredne sigurnosne sustave. Tako je Toyota Yaris Hybrid sestrinski model Mazde2 Hybrid.

Mazda2 Hybrid za 2024. će biti u prodaji od februaru 2024. na evropskim tržištima.