Proovstation

Novi zanimljivi uređaj, skener za polovne automobile

Autor: Biznis.ba
Novi zanimljivi uređaj, skener za polovne automobile
Foto: Proovstation

Za nekoliko sekundi snima 400 fotografija automobila i otkriva sve nedostatke.

Brojni servisi i osiguravajuće kuće pa i vozači, kupci polovih vozila, muku muče s pregledima vozila. Da li je negde ogrebano, da li je boja oštećena, da li su celi delovi vozila menjani nakon saobraćajne nesreće – sve su to pitanja koja muče procenitelje, vlasnike salona polovnih automobila i potencijalne kupce.

Kompanija Proovstation je napravila zanimljivi uređaj koji je nazvala – CarStation. Uglavnom, automobil prolazi kroz veliku mašinu-skener koji za nekoliko sekundi snimi 400 fotografija automobila. Mogu da se identifikuju i analiziraju i najmanje mikro-ogrebotine, korozija ili udubljenja na vratima, prenosi Autoblog rs.

Proovstation
U cijelom procesu veliku ulogu igra i veštačka inteligencija, koja može precizno da analizira fotografije, upoređuje ih s bazama podataka i formira precizne izvještaje o oštećenjima. Proovstation o svom uređaju piše:

– CarStation je skener za pregled automobila pokretan veštačkom inteligencijom koji pedantno skenira svaki milimetar automobila kako bi identifikovao oštećenja ili promene na karoseriji, sa 100-procentnom tačnošću i preciznošću.