nezamislivo

Očajni Audijevi radnici u Bruxellesu odlučili su se na neviđeni potez

Autor: Biznis.ba
Očajni Audijevi radnici u Bruxellesu odlučili su se na neviđeni potez
Foto: Unsplash

Radnici Audijeve fabrike u Bruxellesu ukrali su oko 200 ključeva automobila, zahtijevajući od uprave objašnjenje o budućnosti fabrike.

"Nijedno vozilo neće izaći iz fabrike dok ne dobijemo odgovore", rekao je jedan od radnika, a prenosi njemačka novinska agencija dpa. Fabrika zapošljava 3000 ljudi.

Radnici su u nedjelju ukrali ključeve, a uprava fabrike, kako su napisali, odbacuje ovakvu vrstu iznude.

Ako zaposlenici do danas ne vrate ključeve, podnijet će kaznene prijave, a odgovorne za krađu namjeravaju identificirati uz pomoć nadzornih kamera, izvijestila je belgijska štampana agencija Belga za njemačku dpa.

Audi je u julu objavio da zbog slabe potražnje za svojim električnim modelom Q8 e-tron, koji se proizvodi u belgijskoj fabrici, ne može isključiti njeno zatvaranje.

Strahove oko 3000 zaposlenika pojačala je u utorak poruka Audijeve matične firme Volkswagen da se u fabrici u Bruxellesu sljedećih nekoliko godina neće proizvoditi nijedan drugi model, prenosi SEEbiz.

Zaposlenici su proteklih dana odgovorili s nekoliko štrajkova, a najveći sindikat planira 16. septembra, prenosi također dpa.