406 miliona dolara

Stellantis najavio ulaganja u SAD-u

Autor: Biznis.ba
Stellantis najavio ulaganja u SAD-u
Foto: X

Stellantis najavljuje da će uložiti 406 miliona dolara u tri fabrike u SAD-u da bi pripremio teren za proizvodnju električnih vozila.

Kompanija će uložiti 235.5 miliona dolara u pogon u Sterling Heightsu, koji će proizvoditi električni kamionet Ram 1500 REV, s planom puštanja u prodaju na kraju godine.

Dodatnih 98.6 miliona dolara Stellantis će izdvojiti za proizvodnju elektrifikovanog Jeep Wagoneera u Warrenu koji nameravaju predstaviti do kraja 2025.

Fabrika motora u Dundeeju dobit će nešto više od 73 miliona dolara da bi se prilagodila za sastavljanje, zavarivanje i testiranje baterija za platformu automobila STLA Frame i za mašinsku na obradu prednjih i zadnjih svetala za platformu automobila STLA Large, prenosi Autoblog rs.

Kompanija planira da u sljedećih deset godina uloži više od 50 milijardi eura u elektrifikaciju kompletne ponude putničkih automobila u Evropi. Iznos bi trebalo da pokrije i razvoj električnih verzija polovine modela putničkih automobila i kamioneta koje plasira na američko tržište, i to do kraja decenije.