Nepobitna vrijednost

Švicarski policajci zaustavili, pa zaplijenili automobil od 6,7 miliona eura

Autor: Biznis.ba
Švicarski policajci zaustavili, pa zaplijenili automobil od 6,7 miliona eura
Foto: Pagani promo

Spekuliše se šta je vlasnik zgriješio.

Švicarske policajce ne interesuje da li ste zgriješili u starom porodičnom vozilu ili egzotičnom supersportskom automobilu vrijednom milione eura.
Nedavno objavljen video prikazuje kako švajcarski policajci legitimišu vozača skupocjenog Paganija. U pitanju je Huayra Codalunga vrijedna preko 6,7 miliona eura.

Kako se vidi na snimku, Pagani je ispraćen u društvu Toyote, vjerovatno automobila iz voznog parka švicarskih policajaca, prenosi Index.

" target="_blank" rel="noopener">

U komentarima snimka se spekuliše o tome šta je vlasnik zgriješio. Neki spominju upotrebu neodgovarajućih registarskih tablica, a drugi da automobil nema zimske gume, ali je navodno bilo dovoljno da mu se na licu mjesta oduzme automobil.

U svakom slučaju, kul saputnik koji je vozio Ferrari Testarossu se izvukao i nastavio put ka skijalištu. Autor snimka je automobilski fotograf Fredi Atkins, koji se navodno sasvim slučajno našao u ovom odabranom društvu.

Huayra Codalunga je specijalna verzija Paganijevog superautomobila, napravljena u svega 5 primjeraka. Pokreće je 6.0-litarski V12 sa 840 KS (617 kW) i čak 1.100 Nm maksimalnog obrtnog momenta.