basnoslovno

Svjetla za Bugatti Chiron koštaju kao novi Porsche 911

Autor: Biznis.ba
Svjetla za Bugatti Chiron koštaju kao novi Porsche 911
Foto: X.com

Na eBayu je moguće kupiti originalna prednja LED svjetla za automobil Bugatti Chiron. Njihova cijena je uporediva s cijenom novog Porschea 911 ili pet osnovnih modela Golfa.

Set polovnih farova za Bugatti Chiron na eBayu, naime, košta 147.000 eura! S obzirom da se cijena samog automobila kretala u višemilionskim iznosima, to možda i nije čudno, ali je svakako zanimljivo da se za isti iznos može kupiti i, recimo, novi Porsche 911.

Troškovi posjedovanja i održavanja Chirona nisu zanemarivi, a pogotovo ako su vam potrebni i rezervni dijelovi. Naime, zadnja LED svjetla koštaju oko 9.000 €, zamjena ključa oko 12.000 €, set guma je 7.600 €, set prednjih kočionih diskova oko 16.000 €, pripadajućih pločica 6.000 €, a zamjena mjenjačke kutije mogla bi da košta oko 165.000 €, prenosi Autoblog rs. Desetak hiljada eura za redovni godišnji servis čini se, u poređenju sa svim tim, kao prava sitnica.

Prodavac vjerovatno najskupljih polovnih farova na svijetu dolazi iz Poljske, a uz plaćanje ogromne sume za sam artikl, kupcu slijedi i trošak isporuke od hiljadu eura.