SAD

Tesla neprodate automobile čuva na parkingu napuštenog trgovačkog centra (VIDEO)

Autor: Biznis.ba
Tesla neprodate automobile čuva na parkingu napuštenog trgovačkog centra (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Parking Chesterfield Malla kod St. Luisa u SAD-u je preplavljen Teslama. Trgovački centar bi trebalo da bude srušen i zamenjen projektom mešovite namjene. Staenberg Group, vlasnik trgovačkog centra, pokušava da izvuče posljednji novac pre nego što se posljednji zakupci isele 31. augusta.


"Sastavili smo plan u pokušaju da stvorimo alternativne namjene kako bismo mogli još malo da iskoristimo trgovački centar prije nego što ga srušimo. Jedna od njih je dozvola ljudima da koriste parking za različite stvari", rekao je za KTVI viši potpredsjednik Staenberg grupe Tim Lowe.

"Jedan od naših korisnika slučajno je Tesla, koja ima salon u dolini, ali nema dovoljno kapaciteta da parkira sve automobile koje dovoze. Zato iznajmljuju prostor unutar parkinga za skladištenje automobila", rekao je Lowe, a prenosi Index hr.

Kako navodi Index.hr, Lowe procenjuje da je najmanje 300 Teslinih vozila parkirano u Chesterfield Mallu. Međutim, Tesla ne usporava proizvodnju. Nedavni snimci dronom iz fabrike u Frimontu u Californiji pokazuju da automobili još uvijek velikom brzinom silaze s proizvodnih traka.