Kompanije

Aerodrom Banjaluka: Za 120.000 putnika više nego prethodne godine

Autor: Biznis.ba
Aerodrom Banjaluka: Za 120.000 putnika više nego prethodne godine
Aerodrom Banjaluka

Međunarodni Aerodrom Banjaluka poslovnu godinu završava saobraćajem sa oko 460.000 putnika, što je za 120.000 putnika više nego prethodne godine, rečeno je u ovom preduzeću.

Iz Aerodroma su dodali da je rast saobraćaja u kontinuitetu bio preduslov za širenje broja destinacija u 2024. godini.

- Tako će putnici sa banjalučkog aerodroma, osim Turske, Tunisa, Egipta i Grčke, već od juna moći da putuju na nove destinacije poput Španije, u Barselonu, ali i da izaberu neka od brojnih grčkih ostrva što predstavlja iskorak kako u ponudi, tako i pružanju kvalitetnih usluga putnicima i avio-kompanijama - istakli su u ovom preduzeću za Srnu.

Nova sezona od aprila naredne godine će, kako kažu, povezivati Banjaluku i sa njemačkim gradom Baden Baden, koji graniči sa Francuskom, Austrijom i Švajcarskom, te će, osim trenutnih saobraćanja na destinacije Bazel, Dortmund, Brisel, Getebor, Štokholm, Memingen, Beč i Beograd, ponuda letova sa banjalučkog aerodroma omogućavati putnicima širi spektar za realizaciju poslovnih, studijskih, turističkih i porodičnih putovanja.

Kako bi putnicima pružio novu i kvalitetniju uslugu, "Aerodrom Banjaluka" realizovao je i projekte izgradnje dodatnih parking prostora, kao i uslugu transfernog prevoza putnika od aerodroma do gradova u Republici Srpskoj/BiH.

- Početkom godine počinje sa radom fri šop koji će uz ostale uslužne sadržaje ponuditi putnicima sve što im je neophodno prilikom putovanja - naglasili su u Aerodromu Banjaluka.

Iz tog preduzeća su dodali da će park ispred pristanišne zgrade biti koncipiran i projektovan da pruži ugođaj putnicima, uključujući i najmlađe, dok čekaju na svoj let.

- Primarni cilj Međunarodnog Aerodroma Banjaluka u narednoj godini je aerodrom održavati operativnim u skladu sa svim svjetskim i evropskim vazduhoplovnim zahtjevima i standardima, u interesu putnika i avio-kompanija - zaključili su u ovom preduzeću.