guangdžou

Air Serbia uspostavila drugu direktnu avio-vezu s Kinom

Autor: Biznis.ba
Air Serbia uspostavila drugu direktnu avio-vezu s Kinom
Foto: Air Serbia


Air Serbia je današnjim letom JU988 u 00:20 časova uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Guangdžoua u Narodnoj Republici Kini.

To je druga destinacija u toj azijskoj zemlji do koje srpska nacionalna avio-kompanije saobraća u redovnom saobraćaju. Letovi između prestonice Srbije i "kapije južne Kine" obavljat će se dva puta sedmično, ponedeljkom i petkom, avionima tipa erbas A330-200 iz dugolinijske flote Air Srbije, saopštila je kompanija.

- Guangdžou je jedan od najvažnijih industrijskih i trgovinskih centara u Narodnoj Republici Kini, pa vjerujemo da će direktni letovi do tog grada biti posebno zanimljivi poslovnoj zajednici najprije naših dviju zemalja, ali i čitave Evrope. Blizina Hong Konga i Makaoa, čini ovu destinaciju veoma atraktivnom i za turistička putovanja, odnosno za sve one koji žele da se upoznaju sa stilom života, tradicijom i kulturom Velikog zaliva - rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Srbije.

Guangdžou je grad u kome se savremeno i moderno prepliću sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom. Stare gradske četvrti i čarobni kantonski vrtovi čine ga neodoljivim za posetioce iz svih krajeva svijeta. Među brojnim hramovima posebno se ističe Hram šest banjanovih stabala, simbol mira i duhovnosti star više od 1500 godina. Taj hram posjetiocima nudi jedinstveno iskustvo budističkog svetilišta, prenosi Ekapija. Guangdžou je poznat i po izuzetnoj kulinarskoj tradiciji, posebno autentičnoj kantonskoj kuhinji koju karakterišu raznovrsna i egzotična jela.

Air Serbia leti do aerodroma Guangdžou Bajun koji je od centra grada udaljen 28 kilometara. To je ključno međunarodno vazdušno čvorište kineske nacionalne inicijative "Jedan pojas, jedan put" i "Vazdušnog puta svile" i ujedno glavni aerodrom u oblasti Velikog zaliva Guangdong-Hong Kong-Makao, navedeno je u saopštenju.

Uspostavljanjem letova između prestonice Srbije i Guangdžoua, Air Serbia je putnicima omogućila dobre konekcije iz tog azijskog grada, preko Beograda do Malage, Amsterdama, Stokholma, Barselone, Berlina, Bolonje, Budimpešte, Pariza, Kopenhagena, Diseldorfa, Rima, Frankfurta, Geteborga, Krakova, Lisabona, Ljubljane, Milana, Osla, Praga, Podgorice, Venecije, Beča, Valensije, Ciriha i mnogih drugih.