Just Walk Out

Amazon otpušta stotine zaposlenika iz cloud odjela

Autor: Biznis.ba
Amazon otpušta stotine zaposlenika iz cloud odjela
Foto: Unsplash

Amazon nastavlja s otpuštanjima pa će tako bez posla ostati stotine ljudi iz cloud odjela firme, potvrdili su u srijedu.

“Identificirali smo nekoliko odjela koje trebamo racionalizirati kako bismo nastavili usmjeravati napore na ključna strateška područja za koja vjerujemo da će dati maksimalan učinak”, rekao je glasnogovornik Amazon Web Services i dodao kako “odluke nismo donijeli olako”.

Ta Amazonova jedinica suočila se s usporavanjem rasta prodaje u posljednjim kvartalima jer su firme smanjile svoju potrošnju u oblaku zbog rastućih kamata.

Rezovi dolaze nakon što je Amazon rekao da će ukloniti sisteme plaćanja bez kase u svojim Fresh trgovinama u Americi, prenose Financije hr.

U pitanju su timovi koji nadziru revolucionarnu tehnologiju pod nazivom “Just Walk Out” koja je omogućavala kupcima da u potpunosti preskoče naplatu skeniranjem QR koda prilikom ulaska u trgovinu.

U taj odjel premješteni su još 2022. godine iz Amazonove maloprodajne grupe.

Inače, Amazon je i početkom godine ukinuo stotine radnih mjesta u dvije svoje poslovne jedinice: streaming platformi Twitch te odjelu za filmske i televizijske studije.