Sezonski radnici

Američki trgovački div zapošljava 100 hiljada radnika za praznike

Autor: Biznis.ba
Američki trgovački div zapošljava 100 hiljada radnika za praznike
Foto: X.com

Target ponovo planira da zaposli oko 100.000 sezonskih radnika u prodavnicama i lancu snabdijevanja sa početnom platom u rasponu od 15 do 24 dolara na sat, saopštila je kompanija u ponedeljak.

Kompanija je stabilno držala svoj cilj zapošljavanja na odmoru posljednjih nekoliko godina. Kako bi zadovoljili očekivanu potražnju za praznicima, iz kompanije su rekli da će sadašnji zaposleni imati priliku da rade dodatno.

Target je rekao da je oko 45.000 od 400.000 zaposlenih dio njegovog programa On Demand, koji im omogućava da pokupe dodatne sate koje su u skladu s njihovim rasporedom. Ti će zahtjevi biti prioritetni prije zapošljavanja novih radnika.

Prodavac je također u ponedjeljak rekao da će se Target Circle Week vratiti od 6. do 12. oktobra. Osim toga, trgovački lanac je naveo da planira ponuditi praznični asortiman koji je 50% veći nego prošle godine, sa "hiljadama artikala" dostupnim za 5 dolara i $10.

Targetovo praznično zapošljavanje i najava prodaje dolazi 100 dana prije Božića i Hanuke. Za većinu trgovaca, najprometnije i najvažnije doba godine — posljednja tri mjeseca u godini. Većina sezonskih zaposlenika popunit će radna mjesta u trgovinama, uključujući službenike koji će skenirati i pakirati artikle, skladištiti proizvode ..

Tradicionalni talas zapošljavanja radnika na malo u maloprodaji je u toku, a Spirit Halloween, Joann, Bath & Body Works i Burlington nedavno su najavili svoje planove da popune osoblje za praznike. Kohl's planira nacionalni događaj zapošljavanja u četvrtak i petak, dok je Macy's zakazao sličan događaj za 26. septembar.