poznato i zašto

Armani i Dior pod istragom

Autor: Biznis.ba
Armani i Dior pod istragom
Foto: Ilustracija

Italijanske vlasti provele su danas istrage u sjedištima modnih divova Giorgia Armanija i Christiana Diora zbog navodne nepoštene poslovne prakse.

Tvrdi se da firme rade s dobavljačima koji preopterećeno i premalo plaćaju njihovu radnu snagu, prenose strane novinske agencije.

Prema italijanskom tijelu za zaštitu tržišnog natjecanja AGCM i financijskoj policiji Guardia di Finanza, u nekim slučajevima modni divovi "možda su koristili robu iz radionica koje su zapošljavale radnike koji su primali neadekvatne plate", sažima priopćenje francuska štampana agencija AFP.

Istovremeno, zaposlenici u tim radionicama navodno rade duže nego što je zakonski dopušteno i u neadekvatnim zdravstvenim i sigurnosnim uvjetima.

Nadzorno tijelo istražuje i moguće kršenje zakona zbog načina promocije i prodaje odjeće i dodataka u nekim firmama iz grupacije Armani i Dior.

"U oba slučaja, dvije firme možda su dale lažne izjave o svojoj etici i društvenoj odgovornosti, posebno u vezi s radnim uvjetima i poštivanjem zakona od strane svojih dobavljača", rekao je AGCM.