Direktor Kovačević

BH Telecom investirao 14 miliona KM u još brži internet

Autor: Biznis.ba
BH Telecom investirao 14 miliona KM u još brži internet
BH Telecom

BH Telecom kontinuirano ulaže u razvoj i unapređenje usluga kako bi svojim korisnicima pružio najkvalitetnije iskustvo.

Okvirnim ugovorom za proširenje kapaciteta svoje postojeće 4G mobilne mreže potpisanim danas BH Telecom će biti u prilici pružiti direktan odgovor na promjene korisničkih navika i sve veće zahtjeve za bržim i pouzdanijim internetom, saopćeno je iz ove kompanije.

Investicija u vrijednosti od oko 14 miliona KM u prvoj fazi će omogućiti još veće brzine, bolju pokrivenost i stabilniju mrežu, odgovarajući na sve veće potrebe korisnika za bržim pristupom sadržajima, aplikacijama i online uslugama.

- Zbog sve veće potražnje za kvalitetnom mrežom, BH Telecom prepoznaje potrebu da ide u korak s vremenom i unapređuje svoju infrastrukturu. Ova ulaganja su ključna za očuvanje pozicije tržišnog lidera na polju pružanja telekomunikacijskih usluga – fiksne, mobilne i internet mreže – s najvećim tržišnim učešćem u zemlji - navode iz BH Telecoma.

Unapređenje 4G mreže, kako dodaju, samo je jedan od koraka kojim BH Telecom osigurava budućnost kvalitetne telekomunikacijske usluge u BiH, s fokusom na zadovoljstvo i potrebe svojih korisnika.

- Naš cilj je uvijek bio i ostaje isti – osigurati korisnicima mrežu koju očekuju i zaslužuju. Bez kontinuiranog ulaganja u mrežne kapacitete, postoji rizik pada kvalitete usluge, što bi moglo dovesti do nezadovoljstva korisnika i ugroziti našu vodeću poziciju na tržištu - istaknuo je generalni direktor BH Telecoma Amel Kovačević.