Kompanije

BIMAL ulje nagrađeno specijalnim priznanjem "Najbrend godine"

Autor: Biznis.ba
BIMAL ulje nagrađeno specijalnim priznanjem "Najbrend godine"

Brčanska fabrika jestivog ulja BIMAL proglašena je "Evropskom najkompanijom – Lider 2019", dok je njen proizvod BIMAL suncokretovo ulje dobilo specijalnu nagradu "Najbrend godine", odlučio je žiri Nezavisne Agencije za izbor najmenadžera prilikom svečane dodjele nagrada u Banjaluci.

"Najkompanija i najbrend su vrijedna priznanja koja ćemo sa ponosom donijeti u našu fabriku u Brčkom. Ove nagrade predstavljaju rad svakog od naših zaposlenih koji slijedeći viziju razvoja naše Uprave uspješno realizuju zajedničke BIMAL ciljeve", rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga u čijem sastavu posluje kompanija BIMAL.

Kompanija BIMAL proglašena "Evropskom najkompanijom – Lider 2019"

Vrhunski kvalitet jestivog ulja BIMAL dolazi iz fabrike koja je certifikovana u skladu sa sedam međunarodno priznatih standarda: ISO 9001:2015, IFS, ISCC, Halal, Kosher, GMP+ i BEZ GMO Proizvedeno standardu.

"Brendirati proizvod za nas znači prije svega stalnu brigu o kvalitetu i bezbijednosti tog proizvoda. Upravo iz ove posvećenosti, naš BIMAL je visokokvalitetno jestivo ulje koje dolazi iz BEZ GMO proizvodnje i svojim kupcima daje siguran proizvod", rekla je Pucar.

BIMAL Grupa je nedavno uspješno završila postupak preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja NOVO SUNCE i time zvanično postala većinski vlasnik fabrike u Srbiji. Ovom kupovinom BIMAL je jedna od rijetkih kompanija koje su napravile akviziciju iz Bosne i Hercegovine u Srbiji. U cilju proširenja proizvodnih kapaciteta BIMAL će zajedno sa fabrikom NOVO SUNCE godišnje plasirati više od 250.000 t poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća i izvozna tržišta.

Biznis.ba / NN