Kompanije

Bimalovo ulje stiglo do prvih kupaca u Africi

Autor: Biznis.ba
Bimalovo ulje stiglo do prvih kupaca u Africi

Proizvodi brčanske tvornice za proizvodnju jestivog ulja Bimal ove su zime, pored Dalekog istoka, stigli i do svojih prvih kupaca u Africi.

"Odlična izvozna strategija, vrhunska kvaliteta proizvoda i neprestani razvoj mreže kupaca rezultirali su prodajom preko pet milijuna litara ulja u Maleziji, na Filipinima i u Angoli", priopćili su iz Bimala.

Nataša Pucar, direktorica Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga u čijem sastavu je tvornica Bimal, kaže kako je kvaliteta osnovni uvjet za otvaranje novih tržišta, te da Bimal grupa svake godine proširuje svoja izvozna tržišta čime potvrđuje taj uvjet.

"Kao lider u proizvodnji prehrambenih proizvoda u BiH, Bimal značajno doprinosi gospodarskom razvoju naše zemlje, te utječe na promociju kvalitete domaćih proizvoda širom svijeta", dodala je Pucar.

Iz Bimala podsjećaju kako su od 2016. godine, kada su prvi put isporučili proizvode u Maleziju, prisutni na Dalekom istoku, te kako se zahvaljujući vrhunskom kvalitetu svojih jestivih ulja tržište Filipina sada nalazi na njihovoj mapi izvoznih tržišta.

Uz kontinuiranu proizvodnju i kapacitete, Bimal oko 80 posto svog asortimana plasira izvan BiH, a ulazak na afričko tržište zasigurno doprinosi daljnjem rastu Bimal grupe.

U proizvodnom asortimanu bez GMO proizvodnje BIMAL grupe, pored suncokretovog, sojinog i ulja uljane repice, nalaze se lecitini, sačme, masne kiseline i specijalni proizvodi od visokooleinskog suncokreta, navodi se u priopćenju.

Biznis.ba / FENA